søndag 30. august 2009

noen timer i skogen i dag,innhøsting




I dag har æ og mamma vært på sopp og blåbærtur, fanksten blei brukbar så i morgen ska æ rense nesten 20l blåbær og 7-8kg kantarell....deilig å ha i fryseren når det bir vinter og kaldt. har et håp om at i vinter ska husmorinstinktet komme fram for fullt, å æ ska trylle fram mange delikatesser med alt æ har høsta inn av sopp og bær...e i alle fall lov å drømme.

fredag 28. august 2009

Dagene går så altfor fort....

Rart at det e helg igjen...synes uka har flydd forbi. Storebror har vært på lavotur med skoln fra tirsdag til onsdag, trur han storkosa sæ. tirsdagen var gubben å henta campingvogna i Tromsø så ongene har simpelten bodd ute i den siden vi fikk den i hagen, de storkose sæ:)
Onsdag va det en ny runde me Se & Hør her, skulle lage en sak om Oliver. æ som bestandig har hatet å bli tatt bilde av, har egentlig blitt ufattelig avslappa te det,e nesten ikke sånn at æ orke se mæ i speile før man ska bli tatt bilde av...ongene er veldig dyktige å stille opp, men blir veldig lei etter at blitzen har haglet mot dæm noen min...

fredag 21. august 2009

Husøydagan:)


I dag starte de 20.ende husøydagan:)http://www.husoyisenja.no/husoydagan.htm
Spennende helg me masse aktiviteter og for oss som bor på øya en god del dugnadsjobbing. Kjempemoro når det står på,men når søndagskveillen kommer sitter man på sofan å e heilt tappa for energi. no e verdensbeste kaka bakt,bærre vaffelrøra og hjelping te bløtkakepynting igjen for dagen. å i morra e det full rulle fra kl 8:) blir noen spennende dager me lillebror i bæresele på magen. no ska æ vaske litt klær og rydde litt. Huse blir fyllt me folk fra i kveill.

onsdag 19. august 2009

1.klassing i huse:)


I dag va det skolestart for storebror,spennende og litt skummelt...iallefall for mora,tenk at lillebane mett e blitt så stor, tida har gått så ufattelig fort.
No går dagan litt i ett framover, ska ha bygdedager (husøydagan) her i helga så no e det full rulle, masse dugnadsjobb,masse folk og styr fra morra te kveill...men æ like det:)
No e det kveill her i huse, ska bærre pakke sekken te storebror så e det å finne senga.

torsdag 13. august 2009

En smak av kværdagen:)



I dag er gubben dratt på have, og kommer vel ikke heim før i morra en gang...så en liten forsmak for mæ kordan kværdagen bi framover og i vinter....alene me mine 3 små gull.....håpe bærre dæm ikke sett mora altformye på prøve om dagan..
I går kjørte vi en snartur til Tromsø for å se på camping, besstemte oss kl 12 og ferga gikk 12.30..så va litt panikk i leiren her i noen hektiske minutter....tar 15 min å kjøre te fergeleie så vi hadde det mildt sagt travelt me å finne klær te ongan og div vi må ha me når vi ska ut på kjøring....
Så no e vi snart lykkelige eiere av ei Adria 743 uk, blir spennende om vi like campinglive...æ e nok mer hotellmenneske enn campingmenneske, men for ongene er nok camping supert:)

E begynt på pussing for andre gang på trappa....går sakte for lillebror tvinge mæ te å ta en del pauser....no e det pussestøv i hele gangen nede, så blir nok rundvask på mæ når æ e ferdig å male.

Måtte bare ta et bilde av badedrakten dadda simpeltenn har bodd i hele sommarn...æ har ikke før klart å vaska den før ho har kledd den på igjen...

tirsdag 11. august 2009

Grå dag...






Ny grå dag, men perfekt for inne aktiviteter... fått pussa første strøke på trappa og sparkla strøk nr to, skal bli deilig å få "ny" trapp. Har tettet igjen trinnene til den nederste delen av trappa...irriterte mæ grønn på alt støve som samlet seg under den...så nå har gubben tettet trinnene og så ska vi lage et lite lekerom til ongen under der, håper det blir bra:)






Blogger mens den ene foten vugger på kurven til lillebror, trur nok den kurven er det kjekkete vi har hatt til ongene. Så lett å få med seg rundt i huse, ha en fot eller arm til å vugge mens vi er på datan,spiser eller når han sover lenge på kveldene så er det bare å flytte hele kurven inn på soveromme,genialt:) Kurven har mamma brukt da ho var baby, og da æ blei født satte pappa hjul på den. Ikke den lekreste sak å ha i stua,men veldig praktisk og lillebror sover som en stein i den. I dag er det bare dadda og lillebror som er hjemme, storebror har vært på telttur sammen med bestemor og bestefar i natt, og han har vesst bestemt seg for å være der ennå ei natt, storkose sæg når han får komme litt bort alene. No må æ snart springe på bade, ska på møte kl 20...










mandag 10. august 2009

På han igjen med blogging....



Da er det vel 2 år siden sist æ blogga...no e den bloggen sletta så får æ håpe at æ blir flinkere å blogge denne gangen:)